Cégünk dombóvári lakások, lakóházak eladásához, pályázatokhoz és új ingatlanokhoz is készít hiteles energetikai tanúsítványt. A munkatársaink először felmérést végeznek, majd annak anyagát továbbítják a tanúsító részére. A kész dokumentumot pedig fizetést követően az energetikai tanúsító továbbítja az Ön számára Dombóvár bármely pontjára.

Mi is az energetikai tanúsítvány?

Ennek a hiteles iratnak a másik neve a lakás “zöld kártyája”, ami már jó pár éve jelen van a magyarországi ingatlaneladások kapcsán. Az okiratot minden esetben az eladónak kell elkészíttetnie, amit nem árt belefoglaltatni az eladási szerződésbe is. Amennyiben valaki mindezt nem teszi meg, arra a jogszabály szerint akár 50.000 Forintos bírság is kiszabható. 

Meddig érvényes az általunk készített dokumentum?

Ahogy a legtöbb okiratnak, úgy az energetikai tanúsítványnak is van lejárati ideje. Bár szerencsére nem szükséges évente újra elkészíttetnie, 10 évet követően azonban ismét szükség lehet rá. Amennyiben azonban közben nagyobb változáson esik át az ingatlan ezen időn belül, nem árt megújíttatni a dokumentumot, hogy az naprakész legyen. Hiszen, ha a dombóvári lakóépület jobb besorolást kap, akkor annak az értéke is magasabb lesz a piacon. 

Hogyan történik a dombóvári energetikai tanúsítvány elkészítése?

Az energetikai felmérés tulajdonképpen egy műszaki és mérnöki számításokon alapuló tevékenység, ami kapcsán egy profi szakember átnézi az ingatlan szerkezetét és a fűtési rendszert egyaránt.

Miután felvette velünk a kapcsolatot, munkatársunk helyszíni szemlét tart majd, illetve fotódokumentációt készít az ingatlanról. Ez csatolva lesz a kész irathoz is, enélkül azonban nem állítható ki tanúsítvány sem. Amennyiben a munkatársunk végigjárta a helyiséget és felmérte a terepet számba vesz minden fontos pontot a listán. Ide tartozik, hogy hány szobás épületről is van szó, azok mérete is befolyásolja majd a végső okirat tartalmát, ahogy a fűtés típusa és persze a meleg víz jelenléte egyaránt. Nem elvetendő szempont továbbá a szigetelés megléte és annak fajtája sem. Amennyiben szigetelt ingatlanról van szó, ott a fűtés is sokkal hatékonyabb, jóval kevesebb energiára van szükség annak melegen tartására. 

Ezt követően alaposan átnézi a konyhát is, amely esetében egy nagyobb felújítás miatt akár változhat is a besorolás mértéke. Végül pedig figyelembe veszi a napelemes rendszert is, hiszen ebben az esetben szintén jobb lehet az épület energetikai besorolása. 

A képek fogják igazolni és hitelesíteni a munkát, amit végül Ön is kézhez fog kapni. A felmérés valós, méretezett alaprajz hiányában mindössze átlagosan 30 percet vesz igénybe, de még egy nagyobb méretű ház esetében sem fog beletelni egy-másfél órába. 

Amennyiben tehát megbízható cégre van szüksége, amely hatékonyan és gyorsan készíti el az Ön számára az energetikai tanúsítványt Dombóváron és környékén, akkor kérjen ajánlatot a Grandenergia munkatársaitól még ma! Illetve egész területén készítünk energetikai tanúsítványokat, természetesen Szekszárdon is.

Elérhetőségeink:

Telefonszám: 30/250-6996

Email: lippai.zsolt@grandeingatlan.hu