Somogy vármegye

Energetikai tanúsítás

Az energetikai tanúsítvány olyan hivatalos dokumentum, amely leírja az ingatlan energiahatékonyságát és javaslatot tesz a hatékonyság javítására. Az energetikai tanúsítvány elkészítése szükséges a jogszabályi előírásoknak való megfelelés érdekében, amelyek szerint minden épület tulajdonosának rendelkeznie kell ezzel a dokumentummal, amennyiben eladja, bérbe adja, vagy például használatba veszi az ingatlant.

 Somogyban is készítünk energetikai tanúsítványt

Az energetikai tanúsítvány az ingatlan energiahatékonyságának mérésén alapul, és tartalmazza az épület fűtési és hűtési rendszerének értékelését, a szigetelés minőségét, az ablakok és ajtók állapotát, valamint az épület egyéb energiafogyasztási jellemzőit. Az energetikai tanúsítvány elkészítése során szakértőink felmérik az épületet és az összes szükséges adatot rögzítik, majd az eredményeket összesítik és javaslatot tesznek a hatékonyság javítására.

Mire is jó, miért is kell?

Az energetikai tanúsítvány hasznos eszköz lehet az ingatlan értékesítésére vagy bérbeadására, mivel az ingatlan energiahatékonysági besorolásának javítása növelheti az ingatlan értékét és vonzóbbá teheti a potenciális vevők vagy bérlők számára. Emellett az energetikai tanúsítvány segíthet csökkenteni az energiaszámlákat és javítani az ingatlan környezeti hatásait is.

Amennyiben Ön szeretné elkészíttetni az ingatlanára az energetikai tanúsítványt, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot. Szolgáltatásunk magas színvonalon és gyorsan, határidőre készül el. Bízunk benne, hogy hamarosan Önnek is segíthetünk az ingatlanja energiahatékonyságának javításában.

 

Itt is dolgozunk Somogy vármegyében

  • Kaposvár megyeszékhely és egyben a legnagyobb város Somogy vármegyében
  • Marcali a vármegye második legnagyobb városa, amely központi szerepet tölt be a környező települések életében
  • Fonyód a Balaton déli partján található város, amelyet a turizmus jelentősége tesz kiemelkedővé
  • Balatonboglár a Balaton-parti települések között található város, amely turisztikai vonzerejének köszönhetően jelentős kereskedelmi és szolgáltató központ
  • Nagyatád egy kis város Somogy vármegye déli részén, amely gazdag történelmi és kulturális örökséggel rendelkezik
  • Balatonföldvár híres a hosszú homokos strandjáról, a számos kulturális és sporteseményről, valamint a gyönyörű környezetről

… és a környező települések