Tolna megyében

ENERGETIKAI TANÚSÍTVÁNY

Energetikai tanúsítvány készítése Tolna megyében:

– Dombóvári járás,

– Bonyhádi járás,

– Tamási járás,

– Tolnai járás,

– Szekszárdi járás

 

Munkatársaink

Lippai Zsolt

műszaki felmérő (Tolna, Baranya, Somogy)

Lekics Gábor

energetikai tanúsító (Győr)

Körmöci János

műszaki felmérő (Tolna, Bács-Kiskun)

Tresz Gábor

műszaki felmérő  (Baranya, Tolna)

Takács Marcell

műszaki felmérő  (Tolna)

Önnek is tudunk segíteni?

Díjtáblák - az energetikai tanúsítvány ára (2023.11.01-től)

GY.I.K.

Az energetikai tanúsítással kapcsolatos - Gyakran Ismételt Kérdések a teljesség igénye nélkül

További kérdés, kérés esetén készséggel válaszolunk!

Meddig érvényes a tanúsítvány?

A jelen szabályozás kimondja, hogy az elkészült Energetikai Tanúsítvány érvényessége 5 év! Fontos, hogy ez abban az esetben érvényes, amíg egyéb rendelkezés nem születik, illetve a tanúsított ingatlanban nem történik olyan változás. Amennyiben energiafogyasztást befolyásoló tevékenységet végzünk az ingatlanon (pl. nyílászáró csere, homlokzati szigetelés, fűtés korszerűsítés, stb.) érdemes a megváltozott állapot szerint új tanúsítványt készíttetni.

Mennyi ideig tart és mi történik a szemlén?

A felmérés ideje a körülményektől függ. Sokat segít, ha van méretezett, valóságnak megfelelő alaprajz, esetleg metszet az ingatlanról. Amennyiben ez nem áll rendelkezésre, úgy az épület nagyságához mérten nagyjából 30-90 percen belül végzünk. A szemlén az adatfelvétel mellett fényképfelvételeket készítünk, mely a tanúsítvány részét képezi. Az Ön dolga, hogy beenged minket minden helységbe, lehetővé teszi a fotózást és válaszol a feltett kérdésekre. Hamar végzünk!

Mikor szükséges a tanúsítvány elkészítése?

A szabályozás részletesen taglalja, hogy milyen esetebekben szükséges a tanúsítványt elkészíttetni. A leggyakoribb esetek:

  • ingatlan adás-vételnél (az ügyvéd kéri),
  • bérbeadás esetén,
  • energetikai jellegű pályázatoknál,
  • használatbavételi eljárás folyamán,
  • 250 m2-nél nagyobb alapterülettel bíró állami, közhasznú rendeltetésű ingatlan esetében

 

Ki fizeti az energetikai tanúsítvány díját?

Alapesetben az ingatlan eladója vagy bérbeadója rendeli meg és fizeti ki a tanúsítvány díját. Ez azonban nincs kőbe vésve! Eltérő megállapodás a felek között születhet.

Vannak további költségek?

A díjazás előre egyeztetett, így Ön pontosan tudja, mire számítson. A tanúsítvány díjazása tartalmazza a kiszállást és az elkészítés árát. A színes tanúsítványt postázzuk is a megadott címre. Nyomtatott másodpéldány esetén a költségeket előre egyeztetjük. Javasoljuk a szemlét követően, elektronikusan küldött számla alapján utalással való fizetést, de készpénzt is elfogadunk.

Sürgősséggel való kezelés lehetséges?

A tanúsítvány elkészítése döntő többségében elektronikusan már 48 órán belül elérhető. Amennyibe ennél is gyorsabban van szükség rá, úgy sürgősségi felár ellenében (normál ár + 50%) lehet akár néhány órán belül is kész tanúsítványa. Ennek részleteit javasoljuk már a telefonos egyeztetéskor tisztázni.