Az Energetikai tanúsítvány

és amit tudni kell róla

Jogszabályi háttér

Előbb az épített környezet átalakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény, később az 176/2008. (VI. 30.) Korm. rendelet 1. § (3) bekezdése szerint el kell végezni minden olyan épületre, amelyben az előírt lég- ill. komfortállapot fenntartásához energia felhasználása szükséges.

Amikor szükséges

Új épület építése; meglévő épület vagy önálló rendeltetési egység; ellenérték fejében történő tulajdon átruházása, vagy bérbeadása; 500 m2-nél nagyobb hasznos alapterületű hatósági rendeltetésű, állami tulajdonú közhasználatú épület esetén

 

A kivételek

Teljesség igénye nélkül: 50 m2-nél kisebb az egész épület; évente 4 hónapnál rövidebb használatra szánt lakhatás céljára használt épületre; legfeljebb 2 évi használatra szánt felvonulási épületre; hitéleti célra használt épületre; stb. jogszabály szerint.

 

Besorolása

2016 január 1-től jelentősen változtak az energetikai besorolások. Jelenleg 12 különféle két betűs kategória van. Tartalmában a “Minimális energiaigényű” AA++tól a “Kiemelkedően rossz” JJ-ig.

Elkészítői

A helyszíni szemlén rögzítjük az ingatlan adatait, alaprajzát és fényképfelvételeket is készítünk. Az átadott képek és leírás alapján  a tanúsítást a Magyar Építész Kamara és Magyar Mérnöki Kamara névjegyzékében is szereplő munkatársaink készítik el.

Formája

A tanúsítványt, annak elkészülte után előbb elektronikusan (e-mailben), majd papír alapon (nyomtava és összefűzve) is rendelkezésére bocsátjuk. A HET számot már a digitális formában is megtalálja!

Érvényessége

Az elkészült energetikai tanúsítvány érvényessége 10 év. Igaz ez akkor, ha nem történik az ingatlanban olyan felújítás, korszerűsítés vagy bővítés, mely nem befolyásolja az energetikai besorolást, nem változtat annak értékén.

Vállalási terület

A szolgáltatás jelenleg Tolna, Somogy, Baranya vármegye területén, különös tekintettel Szekszárdon, Pécsett, Kaposváron, Dombóvár és a városok vonzáskörzetében érhető el. Kérjük, erről előzetesen egyeztessen!

A díjazás

A tanúsítvány díjazását a helyszíni szemlét követően, utalásos számla ellenében kell kifizetni. A díj beérkezését követően tudjuk rendelkezésre bocsátani az elkészült energetikai tanúsítványt elektronikus és papír alapú formában is.

Megnyugodhat!

Velünk a tanúsítvány elkészítését a megfelelő személyre bízza. A műszaki felmérők és az energetikai tanúsítók rutinja garantálja szolgáltatás minőségét!

Hamarosan jelentkezünk

Csak helyszíni szemlével dolgozunk

Alaprajzi vázlatot készítünk

Alaposan le is fotózzuk

A tanúsítás 1-2 nap alatt elkészül

E-mailen is rendelkezésre bocsátjuk

Postázzuk a kész tanúsítványt

Hívjon minket telefonon, vagy küldjön üzenetet és visszahívjuk!