Az Energetikai tanúsítvány

és amit tudni kell róla

Jogszabályi háttér

Előbb az épített környezet átalakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény, később az 176/2008. (VI. 30.) Korm. rendelet 1. § (3) bekezdése szerint el kell végezni minden olyan épületre, amelyben az előírt lég- ill. komfortállapot fenntartásához energia felhasználása szükséges.

Amikor szükséges

Új épület építése; meglévő épület vagy önálló rendeltetési egység; ellenérték fejében történő tulajdon átruházása, vagy bérbeadása; 500 m2-nél nagyobb hasznos alapterületű hatósági rendeltetésű, állami tulajdonú közhasználatú épület esetén

 

A kivételek

Teljesség igénye nélkül: 50 m2-nél kisebb az egész épület; évente 4 hónapnál rövidebb használatra szánt lakhatás céljára használt épületre; legfeljebb 2 évi használatra szánt felvonulási épületre; hitéleti célra használt épületre; stb. jogszabály szerint.

 

Besorolása

2023. november 1-től jelentősen változtak az energetikai besorolások. Jelenleg 12 különféle két betűs kategória van. Tartalmában az A+++-tól a I-ig.

Elkészítői

A helyszíni szemlén rögzítjük az ingatlan adatait, alaprajzát és fényképfelvételeket is készítünk. Az átadott képek és leírás alapján  a tanúsítást a Magyar Építész Kamara és Magyar Mérnöki Kamara névjegyzékében is szereplő munkatársaink készítik el.

Formája

A tanúsítványt, annak elkészülte után előbb elektronikusan (e-mailben), majd igény szerint papír alapon (nyomtava) is rendelkezésére bocsátjuk. A HET számot már a digitális formában is megtalálja!

Érvényessége

Az elkészült energetikai tanúsítvány érvényessége 5 év. Igaz ez akkor, ha nem történik az ingatlanban olyan felújítás, korszerűsítés vagy bővítés, mely nem befolyásolja az energetikai besorolást, nem változtat annak értékén.

Vállalási terület

A szolgáltatás folyamatosan bővül. Jelenleg Tolna, Somogy, Baranya vármegye területén, különös tekintettel Pécsett, Kaposváron, Dombóvár és a városok vonzáskörzetében érhető el. Kérjük, erről előzetesen egyeztessen!

A díjazás

A tanúsítvány díjazását a helyszíni szemlét követően, utalásos számla ellenében kérjük kifizetni, de készpénzes fizetés is megoldható. A díj beérkezését követően tudjuk rendelkezésre bocsátani az elkészült energetikai tanúsítványt.

Megnyugodhat!

Velünk a tanúsítvány elkészítését a megfelelő személyre bízza. A műszaki felmérők és az energetikai tanúsítók rutinja garantálja szolgáltatás minőségét!

Hamarosan jelentkezünk

Csak helyszíni szemlével dolgozunk

Alaprajzi vázlatot készítünk

Alaposan le is fotózzuk

A tanúsítás 1-2 nap alatt elkészül

E-mailen is rendelkezésre bocsátjuk

Postázzuk a kész tanúsítványt

Hívjon minket telefonon, vagy küldjön üzenetet és visszahívjuk!